CareChair in gebruik

De CareChair kan ingezet worden bij verschillende laaggelegen werkzaamheden. Bekijk hieronder de demonstratie van het aantrekken van steunkousen met een open teenstuk of kies hierboven voor de demonstratie van het aantrekken van steunkousen met een gesloten teenstuk of de demonstratie van het zwachtelen van een been.

Aantrekken therapeutisch elastische kousen met OPEN teenstuk

Download PDF versie

kaart1_1Stap 1.
Neem plaats voor de cliënt met je rug naar de cliënt toe. Plaats één knie op de grond en ga met één bil op de CareChair zitten (het gewicht voornamelijk op de CareChair). Op deze manier onstaat een kniel/zithouding waarbij je onderrug in een veilige ‘op slot positie’ is geplaatst.Trek rubberen handschoenen aan en vraag de cliënt het verzorgende been op je bovenbeen te leggen.

 

kaart1_2Stap 2.
Gebruik het aantrekhulpmiddel. Trek de elastische kous over het aantrekhulpmiddel zo lang dit comfortabel gaat. Wrijf met de ribbels van de rubberen handschoenen de elastische kous iets verder dan de enkel.

 

 

kaart1_3Stap 3.
Ga nu tegenover de cliënt zitten in boogschuttershouding en laat het been van de cliënt rusten op je bovenbeen. Verwijder het aantrekhulpmiddel door aan de lus bij de tenen te trekken. Houd de elastische kous tijdens het trekken op zijn plaats door met de andere hand de hiel vast te houden.Als de steunkous niet al te strak zit, kun je stap 3 overslaan. De volgorde wordt dan: 1 2 4 3.

kaart1_4Stap 4.
Neem wederom positie 1 in en trek de elastische kous omhoog. Verdeel de elastische kous goed over het been, door met je vlakke handen (met rubberen handschoenen) over de elastische kous te wrijven.